Kik vagyunk?

Turisztikai területen dolgozó és helyi kisközösségek monitorozásával foglalkozó szakemberek vagyunk, akik tevékenységünk során gyakran érzékeljük a programszervezők és a résztvevők közötti kommunikációs nehézségeket, valamint az átfedések elkerülésének a szükségességét.

Turisztikai szempontból nagyon fontos, hogy legyen minél több program, hiszen a látogató elsősorban a program lehetőséget keresi és ahhoz igazítja szálláshelyének megválasztását. Egy város gazdag programkínálatában a helyiek is nehezen igazodnak el, de annál nagyobb kihívást jelent ez egy turistának.  Legalább ugyanolyan fontos, hogy a helyiek is tájékozottak legyenek és pontosan tudják, mikor milyen program várható a településükön.

Nem utolsó sorban esztergomiak vagyunk, ezért az esztergomi szervezők lesznek az elsők, akiknek az Eseménykereső.hu portál használatát felkínáljuk. A települések listáját a felmerülő igényeknek megfelelően folyamatosan bővítjük.

Mi a célunk?

Az Eseménykereső.hu portállal egy olyan eszközt szeretnénk a felhasználók rendelkezésére bocsájtani, amely egy közös online naptárkét üzemel a különböző településeken. A szervezők időben tudják jelezni a betervezett programjaikat és ahogy közeledik a megvalósítás időpontja, folyamatosan bővíthetik, pontosíthatják a közzétett adatokat.

A résztvevők számára is meg szeretnénk könnyíteni a program keresést. Sok időt tudnak megspórolni az Eseménykereső.hu portál összetett keresőjének használatával, amelyben dátum, település, kategória és kulcsszó alapján tudnak rászűrni a feltöltött eseményekre.

Kik a potenciális ügyfelek?

  • Éttermek, akik előadókat hívnak és tematikus vacsorákat szerveznek.
  • Idegenvezetők, túravezetők, akik tematikus sétákat vagy túrákat szerveznek.
  • Művelődési házak
  • Múzeumok
  • Civil szervezetek, egyesületek
  • Sport egyesületek
  • Klubok
  • Fesztivál szervezők

Ki a célközönségünk?

A portál célközönségének tekint mindenkit, aki programok iránt érdeklődik: helyiek és turisták egyaránt.

Hogyan lehet regisztrálni?

Regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehetséges.

A regisztráció után a szervezői profil létrehozása következik, amelyhez szüksége lesz egy jó minőségű reprezentatív fotóra. A portálon a fekvő tájolású képek mutatnak jól. Érdemes több ilyen fotót összeválogatni és kipróbálni, hogy melyik mutat a legjobban az Eseménykeresőn. A fotó mellé bemutatkozó szövegre is szüksége lesz, amelyet érdemes előre megfogalmazni. Javasoljuk, hogy foglalják bele az összes többi elérhetőségüket: saját weboldal, Facebook oldal, telefonszám, cím, egyéb elérhetőségek.

Mivel a portál kétnyelvű, érdemes angol nyelvű bemutatkozó szöveggel is készülni. Az angol profil elsősorban olyan szervezők számára érdekes, akik a rendezvényeiken magyar nyelven nem beszélő közönséget is tudnak szórakoztatni. Ilyen események lehetnek a zenei előadások, koncertek, táncházak, tematikus vacsorák, idegen nyelvű vezetett városi séták vagy túrák.

Jó tudni, hogy az angol nyelvű keresőben csak az angol verzióval is rendelkező események, profilok tudnak megjelenni a találatok között.