Októberben már gyakoriak a ködös reggelek, gyakran szitál az eső, szükség van egy kis vidámságra.

Kacagtató népi játék egy részben, Kóka Rozália erdélyi gyűjtései alapján. Két fiatal lány egyszerre tartja esküvőjét a faluban. De még előtte este bezárkóznak a pajtába, hogy meghányják-vessék, mi vár rájuk azután. Mert hogy igencsak barátnők, és most el kell válniuk. De hogy lesz az urukkal? Mit tegyenek az első időkben? Mi van, ha a fiatalasszonyt kapja tánca a vágyakozás más eránt? Sok megbeszélni való van. Kóka Rozália kacagtató történetei a házasság előtt álló lányok valódi kérdéseire keresik a választ. Akkor is, ha közben nevetünk. Meg tán még énekelünk is egy kecset. Baj ez?

Hamlet a kényszerű összezártságban kísérletet tesz a gyerekszoba revíziójára, aminek során megmérettetik a szerelem, család és barátság fogalma. Az öntudatra ébredő fiú az atyát kérdezi: Ki vagyok én? A régi, a patriarchális rend örököse? Vagy az anyai rész az erősebb bennem, ami ismeri a kegyelmet és a megbocsátást? Shakespeare műve egy családi kamaradráma, ahol a történelem csak a legvégén rúgja rá az ajtót a temetetlen holtakra.

Jan Ditě-t 14 év és 9 hónap után kiengedik a börtönből és egy olyan elhagyatott faluba küldik, ahonnan a II. világháború után kitelepítették a német nyelvű lakosságot. Ditě megismerkedik szomszédaival, egy idős professzorral és annak asszisztensnőjével.

Idén Szilveszter napjára nem tervezünk bulit. Amennyiben enyhülnek a szigorítások, rögtönzünk.

A galette egy francia szerencsepite, amelyet a három királyok látogatásának napján, január 6-án fogyasztanak a franciák.

Nézzünk rá úgy a céljaidra, hogy mely tulajdonságod segíti, melyik akadályozza az elérését. Hol és miben tudsz változtatni.

2021.01.20. Szerdán 06.30-kor gyülekezünk Esztergomban a Boldog Özséb szobornál. A Budapest Nyugatiból 04.40.-kor Esztergomba induló vonattal érkezőket bevárjuk.

Utazás: Budapest Nyugati pu. 6:21-kor induló és Klotildligetre 6:56-kor érkező vonat, illetve  Esztergomból 6:35-kor induló és Klotildligetre 7:02-kor érkező vonat. A csapatok 7:05-kor indulhatnak Klotildliget vasútállomásról.

Ez a finn kezdeményezésű Nemzetközi Futás sok-sok évvel ezelőtt azért jött létre, hogy télen is lehessen versenyezni virtuálisan.

Hat alkalmas művészetterápiás csoporton körbejárjuk a különböző női életszakaszok jellemzőit önismereti fókusszal.